WESTERN HIGHLIGHTS

image_pdfimage_print

WESTERN HIGHLIGHTS

Ennek a túrának komoly mellékhatása az, hogy aki egyszer részt vesz rajta, annak véglegesen a szívébe záródik az amerikai vadnyugat! Az extra pihenőnapok lehetőséget biztosítanak arra, hogy jobban megismerhess egy-egy ikonikus nagyvárost. A természet szerelmesei sem csalódhatnak, mert a túra során végigjárjuk a leghíresebb és legszebb nemzeti parkokat, ahol hagyunk elég időt a szükséges mennyiségű fotók elkészítésére is. Ezt a túrát tehát azoknak ajánljuk, akik szeretnék kicsit részletesebben is megismerni az USA délnyugati régióját, és erre rá is tudnak szánni három hetet.

FŐBB LÁTNIVALÓK A TÚRÁN

Ha ki tudsz könnyezni magadnak három szabad hetet, akkor ez a 20 napos túra neked való! A túra során a következő látványosságokban lesz részünk: a Csendes-óceán partvidékén futó Highway 1, San Francisco – Golden Gate híd, Fisherman’s Wharf negyed, opcionálisan Alcatraz látogatás, Grand Canyon opcionálisan helikopteres sétarepüléssel, vadnyugati szellemvárosok, Las Vegas, Los Angeles, Joshua Tree Nemzeti Park, Route 66, Sedona Red Rocks, a Halál Völgye (Death Valley), Sequoia Nemzeti Park óriás fái, Tioga hágó 3300 méter magasságban a Yosemite Nemzeti Parkban, Zion Nemzeti Park rózsaszín sziklái, stb…

1.nap. Érkezés Los Angelesbe

A fárasztó repülés után felüdülés lesz kicsit lazítani a kényelmes Los Angeles-i hotelben. A rövid pihenő után egy welcome drink kíséretében a túravezető tart egy rövid bemutatkozást és tájékoztatást a túrával kapcsolatban, ahol minden kérdés megválaszolásra kerül.

2.nap. Los Angeles – Palm Springs, kb. 320 km.

Reggel gyors megbeszélés és a motorok átvétele után dél felé, San Diego irányába indulunk. Egy igazi motoros kávézónál állunk meg pihenőt tartani, majd kanyargunk egy kellemeset Kalifornia legnagyobb édesvizű tava, az Elsinore tó környékén.

3.nap. Palm Springs – Lake Havasu, kb. 340 km.

Eltávolodva a nagyvárosoktól átszeljük a Joshua Tree Nemzeti Parkot, majd egyre sivatagosabb környezetben hagyjuk magunk mögött Twentynine Palms kényelmesen elterülő városát. Parkernél áthaladunk a Colorado folyó felett, egyúttal Kaliforniából Arizonába lépünk át. Észak felé fordulva közelítjük Lake Havasut, ahol az eredeti London híd találhetó. De tényleg, Londonból importálták!

4.nap. Lake Havasu – Williams, kb. 400 km.

Ez a nap a 66-os út napja. Olyan ikonikus kisvárosokon haladunk át, mint Oatman vagy Seligman, amelyek a legendás út aranykorára emlékeztetnek, és nem hagyják kihűlni a legendát.

5.nap. Williams – Flagstaff, kb. 320 km.

Ezen a napon a világ egyik leggyönyörűbb természeti csodáját látogatjuk meg: a Grand Canyont. Két órán belül elérjük a kanyon déli peremét, és számos kilátópontról csodálhatjuk meg a természet pompáját. Még jobban megismerhetjük a világhírű kanyont, ha helikopterrel teszünk egy sétarepülést, vagy az IMAX moziban megnézzük a vetítést.

6.nap. Flagstaff – Blanding, kb. 520 km.

Ezen a tartalmas napon a Navajo indiánok földjén motorozunk. Átgurulunk a színpompás Painted-sivatagon, ami a vörös-barna-lila sávos szikláiról kapta a nevét, majd Kayentán keresztül érkezünk a Monument Valley-hez. A csodálatos sziklaképződményeiről ismert tájon kis pihenőt tartunk, így lehetőség van akár egy off-road jeep túrára is. Estére Blandingba érkezünk.

7.nap. Blanding – Panguitch, kb. 520 km.

Ismét egy nemzeti parkon haladunk át, a Capitol Reef Nemzeti Parkon, és közeledünk Panguich felé. Színes sziklák, csodás tájak – csak mi leszünk ott, a természet, meg a kanyarok…

8.nap. Panguitch – St. George, kb. 240 km.

Bár rövidebb a táv, de erre a napra két csodálatos nemzeti park is jut. Először a Bryce Canyon Nemzeti Parkban nézzük meg a furcsa sziklaalakzatokat, amiket csak úgy neveznek, hogy ’hoodoos’, majd a Zion Nemzeti Park következik a szintén sajátosan lenyűgöző vöröses szikláival.

9.nap. St. George – Las Vegas, kb. 240 km.

Igyekszünk korán érkezni a szórakoztató ipar fővárosába, Las Vegasba, hogy minél előbb belevethessük magunkat ebbe a lenyűgöző világba.

10.nap. Las Vegas szabadnap

Szabadnap, szabadfoglalkozás… ha a rulett épp nem köt le, ebben a városban akkor is annyi élmény és látnivaló vár, hogy tartalmas nap elé nézünk. Hotelek, kaszinók a főutcán, látványos épületek, showk… minden, mi szem-szájnak ingere.

11.nap. Las Vegas – Bishop, kb. 440 km.

Ezen a napon ízelítőt kapunk a földi pokolból, a hivatalosan legforróbb sivatagban, a Halál Völgyében (Death Valley) fogunk motorozni. Shoshone-n keresztül északról kerüljük a halál völgyét, hogy az éjszakát már a hangulatos kisvárosban, Bishopban töltsük.

12.nap. Bishop – Merced, kb. 340 km.

Északnak indulunk, de Lee Vining városa előtt befordulunk a Yosemite Nemzeti Parkba, és elindulunk felfelé a hegyek között. Egészen 3300 méter magasra jutunk, a Tioga hágóig, majd az óceán felöli oldalon leereszkedünk az esti szálláshelyünkre, Merced városába.

13.nap. Merced – San Francisco, kb. 310 km.

Ezen a napon a világ egyik legszebb, leghíresebb városába, a számos látnivalóval rendelkező San Franciscoba érkezünk. Ezúttal az elmúlt napok nemzeti park túladagolását próbáljuk kicsit kiheverni, amikor nagyrészt lakott, forgalmas környéken közelítjük meg a nagyvárost.

14.nap. San Francisco szabadnap

Szabadfoglalkozás San Franciscoban, ahol az unalom kizárt. Városnézés során számos látnivaló akad: Golden Gate híd, kábeles villamos, Alcatraz, Kínai negyed, Fisherman’s Wharf negyed, vagy múzeumok, stb…

15.nap, San Francisco – Visalia, kb. 450 km.

A tartalmas pihenőnap után dél felé vesszük az irányt, és a Csendes-óceán partvidékén motorozunk a Kanadát Mexikóval összekötő ’Highway 1’ országúton. Később befordulunk dombosabb vidékek felé, és citrus- és szőlőültetvények között gurulunk be Visaliába.

16.nap. Visalia – Visalia, kb. 270 km.

Ezen a napon a Sequoia Nemzeti Parkot látogatjuk meg, ami a hatalmas méretekkel rendelkező Sequoia fákról híres. Töltünk egy kis időt az Óriás erdőben (Giant Forest), ahol megcsodálhatjuk többek közt a több mint 2000 éves Sherman-fát, a maga több mint 11 méteres törzsátmérőjével, és 83 méter feletti magasságával. Estére, kellemes kanyargós úton ereszkedve, visszatérünk Visaliába.

17.nap. Visalia – Los Angeles, kb. 440 km.

Ezen a napon délre folytatjuk utunkat citrus ültetvények mentén, majd a kevésbé ismert Frazier Forest fái között haladunk, és érünk Ojaiba, ahol egy kellemes motoros bárban tartunk egy kis pihenőt. Ezután már Los Angelesbe gurulunk be, ahol letámasztjuk a motorokat. Esti programként célba vehetjük a híres és csillogó Rodeo Drive-ot, a Sunset Boulevard-ot, vagy épp Hollywoodot.

18.nap. Los Angeles szabadnap

Ez a nap tökéletes lehetőséget biztosít arra, hogy felfedezzük az angyalok városát, Los Angelest. Meglátogathatjuk az Universal Stúdiót, a Getty Múzeumot, hollywoodi sztárok lakóhelyét, vásárolgathatunk Santa Monicában, vagy sétálgathatunk Venice Beachen. Este naggyon cool limóval gurulni egyet Beverly Hillsben, végig cruisolni a Sunset Boulevardon, vagy körbenézi a Rodeo Drive-on…

19.nap. Elutazás Los Angelesből

A reptéri transzfer készen áll, hogy időben kivigyen a reptérre a járatodhoz… Ha azonban szeretnéd még néhány extra nappal kibővíteni a tartózkodásod, csak jelezd nekünk, ebben is tudunk a segítségedre lenni!

20.nap. Hazaérkezés Európába

A TÚRA TERVEZETT ÚRVONALA

A

 

RÉSZLETEK

 • Kis létszámú csoportok, kb. 13 motoros
 • A túra időtartama összesen 20 nap, ebből 16 napot töltünk motoron
 • A tervezett túra hossza: 5350 km.
 • A napi szakaszok hossza: 240 – 520 km.

 


A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA:

 • Német és/vagy angol nyelvű túravezetőt
 • Kísérő autót a csomagok számára
 • Csoportos transzfert a reptérről a hotelbe és a motorfelvételi pontra
 • Közepes minőségű kényelmes szállásokat kétágyas elhelyezéssel
 • Parkolási díjakat a hoteleknél
 • Reggeliket (nem mindenhol!)
 • USA on Wheels – Eagle Rider bérmotorokat
 • Korlátlan kilométer használatot
 • Tartalék motorkerékpárt
 • Alap felelősségbiztosítást
 • Nyeregtáska/oldaltáska ha szükséges
 • Biztonsági zárat
 • VIP check-in-t
 • Friss ásványvizet (a motoros napokon)

A RÉSZVÉTELI DÍJ NEM TARTALMAZZA:

 • Egyágyas elhelyezés igénylése esetén a felárat
 • Repjegyet/odautazás költségeit
 • ZERO-RISK önrész nélküli biztosítás (felelősségbiztosítás 1 millió euróig és az önrész megtérítése): 29€/nap
 • Lemondási biztosítás: az utazás árának 4,5%-a
 • Voucher az egyéb fix költségekre: üzemanyag, belépők, stb… Motorosnak 420€, utasnak 75€
 • Sisak és ruházat (biztonsági és higiénés okokból)
 • Beutazási engedélyeket az USA-ba (ESTA), Kanadába (ETA)
 • Egyéb személyes kiadásokat, költéseket: pl. étkezések, borravalók, opcionális programok költségei, stb…
Motorrad Auswahl
image_pdfimage_print