WESTERN DISCOVERY CLASSIC

image_pdfimage_print

WESTERN DISCOVERY CLASSIC

A táj képe óráról órára változik ezen a bakancslistás motoros túrán. A mexikói tengerparti pavilonoktól kezdve a giga-kaktuszos homokdűnéken át, a rózsaszín sziklák között kanyargó útig, folyamatosan változik a látvány. Ez a lenyűgöző túra nem csak a híres nemzeti parkokba visz el, hanem olyan lüktető nagyvárosokba is, mint Las Vegas, vagy a vadnyugati kihalt falvak mesebeli világába, ahol vagy kétszáz éve megállt az idő.

FŐBB LÁTNIVALÓK A TÚRÁN

Ezen a 16 napos lenyűgöző túrán a következő látnivalókat nézzük meg: kihalt szellemvárost Jerome közelében, az egyedülálló Grand Canyont (opcionális helikopteres repüléssel), nyüzsgő nagyvárosokat, mint Los Angeles, vagy Las Vegas, de gurulunk mexikói borvidéken is (Baja), meglátogatjuk a Monument Valleyt (opcionális jeep túra az indiánokkal), egy éjszakát töltünk a legendás 66-os út mentén, Sedona Red Rocks, Death Valley, majd fotózkodunk a 11 méter törzs-átmérőjű Sherman fa alatt a Sequoia Nemzeti Parkban, és a Tioga Pass több 3000 méteres függőleges sziklafalánál a Yosemite Nemzeti Parkban, átgurulunk a bájos Zion Nemzeti Parkon, és még számos egyéb élmény vár ránk.

1.nap. Érkezés Los Angelesbe

Landolás után transzfer a repülőtéri szállodába, majd egy kis pihenés után welcome drink a teraszon, ahol megismerkedhetsz a túravezetővel, aki rövid tájékoztatót tart a túrával kapcsolatban.

2.nap. Los Angeles – Ensenada (Mexikó), kb. 340 km.

Reggel felvesszük a motorokat, és egy rövid megbeszélés után gyorsan magunk mögött hagyjuk Los Angelest. Laguna Beachen tartunk egy kellemes kávészünetet, majd folytatjuk utunkat délre a Csendes-óceán partján San Diego felé. Itt átlépjük a határt, és Mexikóban folytatjuk utunkat Ensenadaig.

3.nap. Ensenada – Calexico, kb. 270 km.

A kiadós reggelit egy ugyanolyan kiadós motorozás követi. Szinte az egész napot Mexikóban töltjük, végig lenyűgöző hegyi tájakon kanyargunk. Pihenünk egyet Tecate-ben, abban a városban, ahonnan a híres mexikói sör származik. Délután folytatjuk az utat kelet felé, ahol egy nagyszerű hegyi út vezet minket Calexico-ba.

 1. nap. Calexico – Prescott, kb. 430 km.

Az első kilométerek mezőgazdasági tájon vezetnek, majd Blythe felé sivatagon keresztül haladunk. Itt magunk mögött hagyjuk Californiát, és belépünk Arizónába. A napi célunk Prescott városa.

 1. nap. Prescott – Flagstaff, kb. 210 km.

Jerome – egy poros kisváros az aranyláz idejéből, egy különleges szabadtéri múzeummal – a régi időkre emlékeztet. Sedona, egy ősi település, amely a híres vörös sziklák között fekszik, szintén lenyűgöző. Az éjszakát a hangulatos Flagstaff városában töltjük, közvetlenül a Grand Canyon előtt.

6.nap. Flagstaff – Tuba City, kb. 260 km.

Ezen a napon sok időt szentelünk annak, hogy csodás képeket készítsünk a Grand Canyonról. Győződj meg róla, hogy van elég hely a memóriakártyádon, mert a világ egyik csodája elállítja még a lélegzetedet is! Opcionális programként javasoljuk az IMAX mozi vetítését és a helikopteres repülést is a kanyon felett, hogy még jobban megismerd a Grand Canyont.

7.nap. Tuba City – Page, kb. 260 km.

Sivatagon keresztül közelítjük meg a következő hihetetlen látványosságát a túrának. A Monument Valley az egyik kedvencünk, amit számos hollywoodi westernfilm háttereként már ismerhetünk. A nap második felében még megnézzük a szintén lenyűgöző Antilop kanyont, mielőtt megérkezünk Page-be.

8.nap. Page – St. George, kb. 290 km.

Az első megállónk a közeli Patkó kanyon lesz, a Colorado folyó egyik lenyűgöző kanyarulata, még mielőtt a Grand Canyonba érne. Követve a Colorado folyót, a  Marble kanyon felett is átkelünk, majd a nap derekára beérünk a Zion Nemzeti Parkba. Egy lenyűgöző út vezet át minket ezen az egyik, ha nem a legszebb nemzeti parkon St. George-ba.

9.nap. St. George – Las Vegas, kb. 240 km.

Ezen a napon érkezünk a szórakoztatás fővárosába, Las Vegasba, ahová legalább egyszer az életben el kell jutni! Pazar hotelek, látványos show-k, valamint különleges építészeti alkotások, amin látszik, hogy itt bizony nem spóroltak semmivel. A szuperlatívuszok sem elegendőek az élmény leírásához.

10.nap. Las Vegas pihenőnap.

Egy teljes napot szánunk a város és az élmények befogadására. Hotelek, kaszinók, Sztratoszféra torony, a Strip – Vegas főutcája, este akár egy show… csak bírjuk beletuszkolni egy napba.

11.nap. Las Vegas – Bishop, kb. 440 km.

Ezen a napon ízelítőt kapunk a földi pokolból, a hivatalosan legforróbb sivatagban, a Halál Völgyében (Death Valley) fogunk motorozni. Shoshone-n keresztül északról kerüljük a halál völgyét, hogy az éjszakát már a hangulatos kisvárosban, Bishopban töltsük.

12.nap. Bisjop – Visalia, kb. 450 km.

Bishopot elhagyva a Yosemite Nemzeti Park területére érünk, ahol 3.300 méter magasságban, a Tioga hágón kelünk át. A környék leginkább az Alpokra hasonlít, de itt egy kicsit magasabbra nyúlik a fás övezet. Egy igazán látványos hegyi szakasz ez, gyönyörű környezetben, számos kanyarral vezet át minket az út.

13.nap. Visalia – Visalia, kb. 240 km.

Ezen a napon a Sequoia Nemzeti Parkot látogatjuk meg, ami a hatalmas méretekkel rendelkező Sequoia fákról híres. Töltünk egy kis időt az Óriás erdőben (Giant Forest), ahol megcsodálhatjuk többek közt a több mint 2000 éves Sherman-fát, a maga több mint 11 méteres törzsátmérőjével, és 83 méter feletti magasságával. Estére, kellemes kanyargós úton ereszkedve, visszatérünk Visaliába.

14.nap. Visalia – Los Angeles, kb. 440 km.

Ezen a napon délre haladunk citrus ültetvények mentén, majd a kevésbé ismert Frazier Forest fái között haladunk, és érünk Ojaiba, ahol egy kellemes motoros bárban tartunk egy kis pihenőt. Ezután már Los Angelesbe gurulunk be, ahol letámasztjuk a motorokat. Esti programként célba vehetjük a híres és csillogó Rodeo Drive-ot, a Sunset Boulevard-ot, vagy épp Hollywoodot.

15.nap. Hazaindulás Los Angelesből

A reptéri transzfer készen áll, hogy időben kivigyen a reptérre a járatodhoz… Ha azonban szeretnéd még néhány extra nappal kibővíteni a tartózkodásod, csak jelezd nekünk, ebben is tudunk a segítségedre lenni!

16.nap. Hazaérkezés Európába.

A TÚRA TERVEZETT ÚRVONALA

a


RÉSZLETEK

 • Kis létszámú csoportok, kb. 13 motoros
 • A túra időtartama összesen 16 nap, ebből 12 napot töltünk motoron
 • A tervezett túra hossza: 4100 km.
 • A napi szakaszok hossza: 200 – 450 km


A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA:

 • Német és/vagy angol nyelvű túravezetőt
 • Kísérő autót a csomagok számára
 • Csoportos transzfert a reptérről a hotelbe és a motorfelvételi pontra
 • Közepes minőségű szállásokat kétágyas elhelyezéssel
 • Parkolási díjakat a hoteleknél
 • Reggeliket (nem mindenhol!)
 • USA on Wheels – Eagle Rider bérmotorokat
 • Korlátlan kilométer használatot
 • Tartalék motorkerékpárt
 • Alap felelősségbiztosítást
 • Nyeregtáska/oldaltáska ha szükséges
 • Biztonsági zárat
 • VIP check-in-t
 • Friss ásványvizet (a motoros napokon)

A RÉSZVÉTELI DÍJ NEM TARTALMAZZA:

 • Egyágyas elhelyezés igénylése esetén a felárat
 • Repjegyet/odautazás költségeit
 • ZERO-RISK önrész nélküli biztosítás (felelősségbiztosítás 1 millió euróig és az önrész megtérítése): 29€/nap
 • Lemondási biztosítás: az utazás árának 4,5%-a
 • Voucher az egyéb fix költségekre: üzemanyag, belépők, stb… Motorosnak 365€, utasnak 75€
 • Sisak és ruházat (biztonsági és higiénés okokból)
 • Beutazási engedélyeket az USA-ba (ESTA), Kanadába (ETA)
 • Egyéb személyes kiadásokat, költéseket: pl. étkezések, borravalók, opcionális programok költségei, stb…
Motorrad Auswahl

image_pdfimage_print