WESTERN DISCOVERY II

image_pdfimage_print

WESTERN DISCOVERY II

Amikor egy jó motorral kigurulsz Los Angelesből a Csendes-óceán partjára, a híres ’Highway 1’-ra, és célba veszed San Francisco-t, akkor nincs az a motoros, aki ne érezné magát a mennyekben! Ezen a változatos motoros túrán átszeljük a leglátványosabb nemzeti parkokat, és magunkba szívjuk a legendás 66-os út hangulatát a legjobb részeken. Ez egy olyan túra, amire még hosszú évek múlva visszatekintve is azt mondod majd, hogy: ’Ez volt az életem túrája!’

FŐBB LÁTNIVALÓK A TÚRÁN

A legnépszerűbb túránk 16 napja alatt a következő látványosságok várnak rád: Az 1-es számú főút, a ’Highway 1’, végig a Csendes-óceán partvidékén, San Francisco városnézés: Golden Gate híd, Alcatraz és Fisherman’s Wharf negyed, Grand Canyon (opcionális helikopteres repüléssel), Las Vegas és Los Angeles lehengerlő látványosságai, A Joshua Tree nemzeti park csodálatos kaktuszai, a 66-os út leglátványosabb szakasza, Sedona lenyűgöző vörös sziklái, a Halál völgye (Death Valley) tengerszint alatti forró sivataga, a Yosemite Nemzeti Park 3300 méter magas hágója, a Tioga hágó, a bájos Zion Nemzeti Park, stb…

1.nap. Érkezés Los Angelesbe.

A repülő landolása után transzfer a hotelbe, majd egy kis pihenő után egy welcome drink kíséretében a túravezető tart egy rövid bemutatkozást és eligazítást a túrával kapcsolatban, ahol minden kérdés megválaszolásra kerül.

2.nap. Los Angeles – Santa Maria, kb. 360 km.

Kora reggel átvesszük a motorkerékpárjainkat, amelyek a majd’ két hétben hűséges társaink lesznek. A formalitások elintézése és az első eligazítás után elhagyjuk a várost és előbb a Csendes-óceán partján gurulunk, majd kanyarogunk egy jót a Los Padres Nemzeti Erdőben. Estére Santa Maria-hoz érkezünk, az éjszakát pedig a híres tengerparti üdülőhelyen, Pismo Beach-ben töltjük. Mire ideérünk, már tuti lejött rólunk minden stressz!

3.nap. Santa Maria – Santa Cruz, 380 km.

Ezen a napon a Csendes-óceán partvidékén motorozunk észak felé, a Highway 1-on, ami a parton kanyarog hosszasan. Átmegyünk Carmelen és Monterey-en is, hogy estére San Francisco közelében táborozzunk le egy kényelmes motelben.

4.nap. Santa Cruz – San Francisco, kb. 140 km.

A fantasztikus Golden Gate híd is a programok közt szerepel, és természetesen át is fogunk gurulni rajta a motorokkal. Számos módja van annak, hogy felfedezzük az Egyesült Államok egyik leggyönyörűbb városát: mindenképp felülünk a kábeles villamosra, meglátogatjuk a Fisherman’s Wharf negyedet, de érdemes áthajózni a hírhedt börtönszigetre, az Alcatrazba is. De megfontolandó egy kellemes séta a rejtélyes Kínai negyedben, vagy esetleg gyalog átsétálni a majdnem 3 kilométer hosszú Golden Gate hídon is.

5.nap. San Francisco – Merced, kb. 310 km.

Az öböl mentén hagyjuk el San Franciscot, majd San José után kellemes kanyargós hegyi szakasz következik. Patterson felé áthaladunk Mount Hamiltonon – a maga 1300 méterével a régió legmagasabb hegyén – ahonnan remek kilátás nyílik a Szilícium Völgyre. Ezután a szilíciumot citrusfélék váltják föl, ahogy közeledünk esti szállásunk, Merced felé.

6.nap. Merced – Bishop, kb. 340 km.

A csodálatos Yosemite Nemzeti Park minden bizonnyal elkápráztat óriás fáival, pazar kilátásával, és a 3300 méter magasan lévő Tioga hágóval. Ahogy átkelünk a Sziklás-hegységen, még kanyargunk pár szép tó körül, a hegy túloldalán pedig célba vesszük Bishopot, ezt a kellemes kisvárost bárok egész sorával.

7.nap. Bishop – Las Vegas, kb. 470 km.

A hegyvidéket kedvelők ezen a napon is sokat fognak mosolyogni, mert a látványos Highway 266-os és 168-os utakon haladunk a kihalt Piper-hegyi természetvédelmi területen. Később észak felöl kerüljük a Halál Völgyét, a Death Valley-t, ami hivatalosan a világ legforróbb sivataga. A hegyekből itt leereszkedünk a tengerszint alá néhány tíz méterrel, majd Shoshone-n keresztül hagyjuk el ezt a forró katlant. Az előző estéken érdemes lesz kicsit előre pihenni, mert ezen az estén belemerülünk a szórakoztatás világának fővárosa, Las Vegas által kínált élményekbe.

8.nap. Las Vegas – St. George, kb. 240 km.

Na, nyertél valamit? Reméljük mindannyian nyerőben hagyjuk magunk mögött a nyerőgépek csilingelését, hogy a sivatagban végre csendre és békére leljünk. St. George a napi cél, ahol egy kellemes medencében csobbanhatunk érkezés után.

9.nap. St. George – Flagstaff, kb. 490 km.

A Zion Nemzeti Park lenyűgöző rózsaszín sziklái sokáig emlékezetesek maradnak. Utána a Navajo indiánok földjére térünk, a Colorado folyót is a Navajo hídon szeljük át, és haladunk esti célunk, Flagstaff felé. Ezen a városon halad keresztül a legendás 66-os út, így történelem és modern kor találkozik itt, pezsgő éjszakai élettel fűszerezve.

10.nap. Flagstaff – Flagstaff, kb. 330 km.

Ezen a napon egy kellemes reggeli után meglátogatjuk a világ egyik leggyönyörűbb természeti csodáját: a Grand Canyont. Két órán belül elérjük a kanyon déli peremét, és számos kilátópontról csodálhatjuk meg a természet pompáját. Még jobban megismerhetjük a világhírű kanyont, ha helikopterrel teszünk egy sétarepülést, vagy az IMAX moziban megnézzük a vetítést.

11.nap. Flagstaff – Kingman, kb. 400 km.

Az indián művészet és kultúra, valamint a vörös sziklák teszik különlegessé látogatásunkat Sedonában, majd a kis művész település, Jerome következik, ahol felfrissülhetünk kicsit. A továbbiakban Chino Valley-n kereszül folytatjuk utunkat Seligman felé, ahol rátérünk a legendás 66-os útra. Kingmanig ezen fogunk gurulni, és mélyen magunkba szívni az auráját.

12.nap. Kingman – Palm Springs, kb. 400 km.

Ezen a napon is a legendás 66-os úton folytatjuk utunkat nyugat felé, és érünk be a 66-os út hajnalát idéző nevadai aranybányász szellemvárosba, Oatmanba. Továbbhaladva Needles-nél érünk vissza Kaliforniába, ahogy a túránk során már sokadszor áthaladunk a Colorado folyó felett. Ezután ízelítőt kapunk a ’Born to be wild’ életérzésből, amikor majd 160 kilométeren keresztül robogunk a sivatagban. Amíg a szem ellát, semmi, csak az útmenti szálturbinák forognak unalmasan, amíg fel nem tűnik a magányos oázis: Palm Springs.

13.nap. Palm Springs – Los Angeles, kb. 330 km.

Egy kellemesen kanyargós útvonallal indítjuk a búcsú-gurulást a Clevelandi Nemzeti Erdőn keresztül Lake Elsinore felé, majd ahogy közeledünk Los Angeleshez, úgy sűrűsödik a civilizáció, míg végül visszaérkezünk a kiindulási pontra. Egy barátságos pacsival a tankra búcsúzunk a motoroktól és térünk vissza a hotelbe.

 1. nap. Los Angeles

Ez a nap tökéletes lehetőséget biztosít arra, hogy felfedezzük az angyalok városát, Los Angelest. Meglátogathatjuk az Universal Stúdiót, hollywoodi sztárok lakóhelyét, vásárolgathatunk Santa Monicában, vagy sétálgathatunk Venice Beachen. Este naggyon cool limóval gurulni egyet Beverly Hillsben, végig cruisolni a Sunset Boulevardon, vagy körbenézi a Rodeo Drive-on…

15.nap. Elutazás Los Angelesből

A reptéri transzfer készen áll, hogy időben kivigyen a reptérre a járatodhoz… Ha azonban szeretnéd még néhány extra nappal kibővíteni a tartózkodásod, csak jelezd nekünk, ebben is tudunk a segítségedre lenni!

16.nap. Hazaérkezés Európába.

A TÚRA TERVEZETT ÚRVONALA

a


RÉSZLETEK:

 • Kis létszámú csoportok, kb. 13 motoros
 • A túra időtartama összesen 16 nap, ebből 12 napot töltünk motoron
 • A tervezett túra hossza: 4100 km.
 • A napi szakaszok hossza: 140 – 495 km


A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA:

 • Német és/vagy angol nyelvű túravezetőt
 • Kísérő autót a csomagok számára
 • Csoportos transzfert a reptérről a hotelbe és a motorfelvételi pontra
 • Közepes minőségű kényelmes szállásokat kétágyas elhelyezéssel
 • Parkolási díjakat a hoteleknél
 • Reggeliket (nem mindenhol!)
 • USA on Wheels – Eagle Rider bérmotorokat
 • Korlátlan kilométer használatot
 • Tartalék motorkerékpárt
 • Alap felelősségbiztosítást
 • Nyeregtáska/oldaltáska ha szükséges
 • Biztonsági zárat
 • VIP check-in-t
 • Friss ásványvizet (a motoros napokon)

A RÉSZVÉTELI DÍJ NEM TARTALMAZZA:

 • Egyágyas elhelyezés igénylése esetén a felárat
 • Repjegyet/odautazás költségeit
 • ZERO-RISK önrész nélküli biztosítás (felelősségbiztosítás 1 millió euróig és az önrész megtérítése): 29€/nap
 • Lemondási biztosítás: az utazás árának 4,5%-a
 • Voucher az egyéb fix költségekre: üzemanyag, belépők, stb… Motorosnak 365€, utasnak 75€
 • Sisak és ruházat (biztonsági és higiénés okokból)
 • Beutazási engedélyeket az USA-ba (ESTA), Kanadába (ETA)
 • Egyéb személyes kiadásokat, költéseket: pl. étkezések, borravalók, opcionális programok költségei, stb…
Motorrad Auswahl

image_pdfimage_print