HISTORIC ROUTE 66

image_pdfimage_print

A LEGENDÁS ROUTE 66

Ha valakinek azt mondod, hogy motorozni mész az USA-ba, az biztosan azonnal visszakérdez, hogy: ’A 66-os útra?’ A ’The Mother Road’-ot, vagy más néven Amerika Főútját 1926-ban kezdték építeni, hogy elérhetővé váljon a vadnyugat. A túra nyolc államon halad keresztül, útközben megnézzük többek közt a Grand Canyont, Las Vegast, majd közel 4000 kilométer után utunk Santa Monicánál a Csendes-óceán partján ér véget.

FŐBB LÁTNIVALÓK A TÚRÁN

A 19 napos túrán a következő látványosságokat csodálhatjuk meg: a legendás 66-os út kezdőpontja Chicagoban és végpontja Santa Monicában, Petrified Forest Nemzeti Park., Midpoint, Cadillac Ranch, Grand Canyon, Las Vegas, Seligman a híres borbélyüzletével , Hackberry, Oatmann Pass, nagyvárosok, mint Oklahoma, St Louis (a Missisippi átjáróval), Gallup, Amarillo, szellemvárosok, különböző Route 66 múzeumok, stb…

1.nap. Érkezés Chicagoba

A fárasztó repülés után felüdülés lesz kicsit lazítani a kényelmes Chicagoi hotelben. A rövid pihenő után a bárban egy welcome drink kíséretében a túravezető tart egy rövid bemutatkozást és tájékoztatást a túrával kapcsolatban, ahol minden kérdés megválaszolásra kerül.

2.nap. Chicago szabadnap

Az akklimatizációs napot érdemes felhasználni Chicago megismerésére. Al Capone és Oprah Winfrey szülővárosában rengeteg látnivaló akad: lenyűgöző a kilátás a Sears torony tetejéről, vagy ott van a haditengerészet kikötője, de a ’Magnificent Mile’ bevásárló utca is érdemes az időtöltésre…

 1. nap. Chicago – Lincoln, kb. 310 km.

Chicagot elhagyva azonnal az igazi, hamisítatlan amerikai vidékeken, farmokat magunk mögött hagyva húzzuk a gázt délnyugat felé. Az első Route 66 benzinkútra se kell sokat várni, majd McLeannél feltűnnek az első hatalmas gabonasilók is.

4.nap. Lincoln – St Louis, kb. 225 km.

Haladunk tovább délnyugatnak, majd az Alabama állambeli öreg bányászvárosban, Mount Olive-ban, egy hamisítatlan útszéli ’roadhouse’-ban állunk meg szusszanni egyet. Itt aztán igazi hamburgerek vannak! Továbbhaladva közelítünk a Mississippi folyóhoz, majd átkelve rajta már Missouri államba érünk. St. Louisba korán érkezünk, hogy legyen időnk körbenézni kicsit a városban.

5.nap. St. Louis – Lebanon. kb. 320 km.

Ezen a napon főleg a 44-es utat követve haladunk nyugat felé, számos elhagyott településen áthaladva, amik akár egy western film díszletei is lehetnének.

6.nap. Lebanon – Miami, kb. 270 km.

Ezen a napon Miamiba érkezünk, de ez nem a floridai Miami, hanem az oklahomai! Ez a kisváros a nevét a Myaami törzsnek köszönheti. Útközben azonban érintjük Kansast is, ahol az út mentén láthatunk néhány tipikus Route 66 emléket.

7.nap. Miami – Oklahoma City, kb. 360 km.

Ezen a napon a fókusz Tulsa városán, az egykori indián rezervátumon van, ami híres olajlelőhely is egyben. A nap derekán töltünk itt egy kis időt, majd régi íves hidakon haladunk tovább délnyugat felé, hogy az estét állam fővárosában, Oklahoma Cityben töltsük.

8.nap. Oklahoma City – Amarillo, kb. 420 km.

A 40-es utat követve haladunk nyugat felé, hogy a nap derekán elérjük Texast. Számos élmény vár itt ránk, pl.: megpróbálhatjuk megülni a bikaszimulátort valamelyik bárban…

9.nap. Amarillo – Santa Fe, kb. 420 km.

Amarillót elhagyva a 40-es út mentén megnézzük a híres Cadillac Ranchet, ahová 1974-ben művészeti alkotásként 10 db. Cadillacet ástak be a földbe orral. Ezután továbbhaladva nyugat felé elérjük Új-Mexikó államot és a Santa Fe-t az Adobe stílusú házaival. Számos művészeti galéria található itt, a nagyon ízlésestől a kevésbé ízlésesig…

10.nap. Santa Fe – Gallup, kb. 360 km.

Sok vizet kell magunkkal vinni ezen a napon, mert Albuquerque érintésével bemotorozunk az Új-mexikói sivatagba. Estére Gallupba érünk, amit a világ indián fővárosaként is emlegetnek. Sok Hopi, Zuni és Navajo indián leszármazott él itt.

11.nap. Gallup – Flagstaff, kb. 340 km.

Ezen a napon a Navajo indiánok földjére érünk Arizonában. Megnézzük a Petrified Forest Nemzeti Parkot, ami a nevét a területen található sok megkövesedett fáról és egyéb kövületekről kapta, de a gyakorlatban egy lenyűgöző színekben pompázó sivatag. Az esti szállásunk Flagstaffban közvetlenül a 66-os út mentén van.

12.nap. Flagstaff – Williams, kb. 60-360 km.

Pihenőnap. Választható, hogy kis kitérőt teszünk a lenyűgöző Grand Canyonba, vagy rövidítünk, és egyenesen Williamsbe hajtunk. A Grand Canyon alig két órára van, ahol több kilátópontból is gyönyörködhetünk a természet egyik csodáján. Itt lehetőség van helikopteres túrát is tenni a Grand Canyon felett, vagy IMAX moziban megnézni egy ismeretterjesztő filmet a kanyonról.

13.nap. Flagstaff – Kingman, kb. 260 km.

Folytatjuk utunkat nyugat felé, majd a hangulatos településen Williamsben megállunk egy kávészünetre. Utána ismét a 66-os úton haladunk Seligmanon át, ahol ha valakinek épp szükséges, beretváltathat egyet Angellel, a 66-os út ikonikus borbélyával, aki 1950-ben nyitotta meg itt az üzletét.

14.nap. Kingman – Las Vegas, kb. 240 km.

Oatman, szintén egy lenyűgöző szellemfalu a sok közül a 66-os út mentén, ami után egy időre letérünk a történelmi útról, hogy átruccanjunk Nevadába, és az estét a szórakoztató világ fővárosában, Las Vegasban töltsük. Ha a rulett épp nem köt le, ebben a városban akkor is annyi élmény és látnivaló vár, hogy tartalmas este elé nézünk. Hotelek, kaszinók a főutcán, látványos épületek, szökőkutak, showk… minden, mi szem-szájnak ingere.

15.nap. Las Vegas – Barstow, kb. 260 km.

Biztos nehéz lesz a reggel egy Las Vegasban töltött éjszaka után, de sajnos akkor is időben tovább kell indulnunk, hogy még viszonylag kellemes hőmérsékletben tudjunk haladni. Útközben meglátogatunk egy szellemvárost, egy különleges szabadtéri múzeumot, majd Californiába érünk. Az esti szállásunk Barstowban van, ahol egyben visszatérünk a jó öreg 66-os útra is.

16.nap. Barstow – Santa Monica, kb. 270 km.

Az utolsó napon még gurulunk egy kellemeset Kalifornia hegyei között, majd szép lassan keresztülcsorgunk Los Angelesen, hogy Santa Monicánál, a Csendes-óceán partján elérjük a 66-os út végét. Így már kellemesen kimerülten, de élményekkel telve, elégedetten támaszthatjuk le a motorokat a főhadiszálláson.

17.nap. Los Angeles városnézés

Ez a nap tökéletes lehetőséget biztosít arra, hogy felfedezzük az angyalok városát, Los Angelest. Meglátogathatjuk az Universal Stúdiót, a Getty Múzeumot, hollywoodi sztárok lakóhelyét, vásárolgathatunk Santa Monicában, vagy sétálgathatunk Venice Beachen. Este naggyon cool limóval gurulni egyet Beverly Hillsben, végig cruisolni a Sunset Boulevardon, vagy körbenézi a Rodeo Drive-on…

18.nap. Elutazás Los Angelesből

A reptéri transzfer készen áll, hogy időben kivigyen a reptérre a járatodhoz… Ha azonban szeretnéd még néhány extra nappal kibővíteni a tartózkodásod, csak jelezd nekünk, ebben is tudunk a segítségedre lenni!

19.nap. Hazaérkezés

A TÚRA TERVEZETT ÚRVONALA

a

RÉSZLETEK

 • Kis létszámú csoportok, kb. 13 motoros
 • A túra időtartama összesen 19 nap, ebből 15 napot töltünk motoron
 • A tervezett túra hossza: 4600 km.
 • A napi szakaszok hossza: 225 – 520 km.

 


A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA:

 • Német és/vagy angol nyelvű túravezetőt
 • Kísérő autót a csomagok számára
 • Csoportos transzfert a reptérről a hotelbe és a motorfelvételi pontra
 • Közepes minőségű kényelmes szállásokat kétágyas elhelyezéssel
 • Parkolási díjakat a hoteleknél
 • Reggeliket (nem mindenhol!)
 • USA on Wheels – Eagle Rider bérmotorokat
 • Korlátlan kilométer használatot
 • Tartalék motorkerékpárt
 • Alap felelősségbiztosítást
 • Nyeregtáska/oldaltáska ha szükséges
 • Biztonsági zárat
 • VIP check-in-t
 • Friss ásványvizet (a motoros napokon)

A RÉSZVÉTELI DÍJ NEM TARTALMAZZA:

 • Egyágyas elhelyezés igénylése esetén a felárat
 • Repjegyet/odautazás költségeit
 • ZERO-RISK önrész nélküli biztosítás (felelősségbiztosítás 1 millió euróig és az önrész megtérítése): 29€/nap
 • Lemondási biztosítás: az utazás árának 4,5%-a
 • Voucher az egyéb fix költségekre: üzemanyag, belépők, stb… Motorosnak 365€, utasnak 75€
 • Sisak és ruházat (biztonsági és higiénés okokból)
 • Beutazási engedélyeket az USA-ba (ESTA), Kanadába (ETA)
 • Egyéb személyes kiadásokat, költéseket: pl. étkezések, borravalók, opcionális programok költségei, stb…
Motorrad Auswahl

image_pdfimage_print