BAJA EXPERIENCE

image_pdfimage_print

FŐBB LÁTNIVALÓK A TÚRÁN

Ez a 16 napos túra végig a mexikói Kaliforniai-félszigeten valóban különleges! Hihetetlen mennyiségű és változatos kaktusz a Highway 1 mentén, ahogy délnek tartunk; Guerrero Negro, ahol az évszaktól függően nyitott hajókban mehetünk bálnalesre a lagúnák közé; San Ignacio, egy kis pálmafás oázis a sivatag közepén; a csodálatos Loreto városka a Cortez-tenger partján; La Paz, Mexikó legtisztább városa; 3 éjszaka a felkapott Cabo San Lusasban, ahol remek strandok, éttermek, és számos egyéb kellemes időtöltés vár ránk. Nyugodt motorozás, barátságos emberek, kellemes éghajlat – tökéletes lehetőség elmenekülni a tél elől.

1.nap. Érkezés Los Angelesbe

Megérkezés Los Angelesbe, transzfer a hotelbe, majd egy kis szusszanás után a túravezető tart egy kis bemutatkozó megbeszélést a bárban. A ráhangolódást természetesen pár frissítő Corona sör segíti…

2.nap. Los Angeles – Ensenada, kb. 330 km.

Reggel felvesszük a motorjainkat, majd a formalitások elvégzése, és egy rövid napi megbeszélés után délnek indulunk, a Csendes-óceán partvidékén, a híres Highway 1 országúton. Gyönyörű partvidéket és strandokat hagyunk magunk mögött, amíg beérünk San Diegoba, majd átlépünk Mexikóba, hogy folytassuk utunkat délnek, a kellemes klímával rendelkező Ensenada-ba. Itt alkalmunk lesz este megkóstolni az ízletes helyi halételeket és a kiváló helyi borokat.

3.nap. Ensenada – El Rosario, kb. 270 km.

A várost ismét a Highway 1-on hagyjuk el, és azonnal az igazi, hamisítatlan Mexikóban találjuk magunkat. A turizmus és az amerikai befolyás itt véget ér. Átgurulunk a Visciano-sivatagon, ahol a lenyűgöző tájnak a számtalan jellegzetes kaktusz adja meg az igazi egyediséget. Ezt a környéket Mexikó kaktuszkertjének is szokták nevezni, ami bizonyára számos itt forgatott filmből lehet ismerős. Estére a bájos El Rosario faluba érkezünk, és itt töltjük az éjszakát is.

4.nap. El Rosario – Guerrero Negro, 360 km.

Indulás előtt jól feltankoljuk a motorokat és a kannákat, mert a benzinkúthálózat nem túl sűrű errefelé. Ezután haladunk tovább délnek, lenyűgöző hegyvidéki tájakon, vulkanikus kúpok között, és különleges kaktuszerdőkön keresztül érjük el Guerrero Negro-t. Ez a terület a sótermeléséről nevezetes, valamint arról, hogy decembertől áprilisig száz szürkebálna telel és hozza világra borjait az öbölben. (Novemberben nincs bálnales!)

5.nap. Guerrero Negro – Loreto, 400 km.

Ezen a napon a félsziget nyugati oldaláról átkelünk a kelti oldalra, közben elhaladunk a Tres Virgines vulkán lábánál, amelynek megszilárdult lávafolyásai adják a fennsík különleges képét. Az izgalmakat fokozza a ’Devil’s Grade’, egy majd’ 10 kilométeres szerpentin, ami után elérjük a Cortez tengert. Innentől a már a keleti oldalon, a tengerparton kanyargunk egészen a festői spanyol településig, Loreto-ig.

6.nap. Loreto – La Paz, kb. 360 km.

Továbbhaladunk délnek, a Sierra de la Giganta vörös-barna sziklái és a tenger közé szorítva, majd ismét nyugatnak fordulva átkelünk a hegyen és leereszkedünk a Santo Domingo völgybe. Innen déli irányba folytatjuk utunkat, és mielőtt elérnénk, már messziről feltűnik a horizonton Mexikó egyik legszebb városának, La Paz-nak fehér házai. A bájos település megőrizte jellegzetes mexikói kisvárosi jellegét, ahonnan este érdemes megnézni az öböl felett a naplementét.

7.nap. La Paz – Cabo San Lucas, kb. 215 km.

Délnek tartva előbb Todos Santos-ba érünk, ahol megnézzük a híres Hotel Californiát, amit az Eagles együttes világslágere tett halhatatlanná, majd a parton haladunk tovább, amíg el nem érjük a félsziget és egyben a túránk legdélebbi pontját.

8, 9. nap. Cabo San Lucas

Hat nyeregben töltött nap és sok száz kilométer gurulás után igazán megérdemeljük a két pihenőnapot Cabo San Lucas-ban. Relaxálhatunk a hangulatos tengerparton, vagy sétálhatunk a kikötőben. De lehetőség van sporthorgászatra, búvárkodásra, teniszezésre, vitorlázásra, szörfözésre, vagy lovaglásra is. Ha pedig bulizásra vágyunk, akkor este érdemes felkeresni a Cabo Wabo klubot, a Van Halen énekesének, Sammy Hagarnak a klubját, ahol a fellépők és a vendégek között is rendszeresen előfordulnak hírességek.

10.nap. Cabo San Lucas – Loreto, kb. 490 km.

A kétnapos pihenő után frissen kelünk és korán indulunk észak felé, a Cortez tenger csodálatos partvidékén. La Paz-on keresztül haladunk, és estére ismét Loretoba érkezünk.

11.nap. Loreto – San Ignacio, kb. 240 km.

A part mentén haladva érjük el Mulegé-t, az egyik legszebb kisvárost a Kaliforniai-félszigeten. Ez a kis oázis a természetkedvelők paradicsoma, már régóta a horgászok és az ökológusok fő úticélja. Továbbhaladva szűk, kanyargós utakon jutunk el San Ignacio-ba, egy igazi pálmafás sivatagi oázisba.

12.nap. San Ignacio – Katavina, kb. 350 km.

A legendás ’Highway 1’-on tartunk ismét észak felé Katavina-ba. Egy csöppnyi településen, kaktuszok között szállunk meg, ahol az áramot 4 órától generátorok biztosítják.

13.nap. Katavina – Ensenada, kb. 330 km.

A táj lassan sivatagosról zöldebbre vált, ahogy haladunk északabbra, és lassan már a mezőgazdaság is megjelenik.  A tengerpartra kiérve ismét a tenger látványát élvezhetjük, miközben sík vidéken haladunk. Estére Ensenada-ba érkezünk, ahol olyan sok kis bár található, hogy egy este talán nem is lesz elegendő.

14.nap. Ensenada – Los Angeles, kb. 330 km.

Észak felé indulunk, majd Tijuana-nál visszatérünk az USA-ba. A határátkelés Mexikóból nem mindig megy gyorsan, de legalább ebből is kapunk némi ízelítőt. Los Angeles felé közeledve még áthaladunk San Diego belvárosán, majd a főhadiszállásra érve letámasztjuk a vasakat. Este egy jó steakkel és Corona sörrel ünnepeljük meg a megérkezést.

15.nap. Elutazás Los Angelesből.

A reptéri transzfer készen áll, hogy időben kivigyen a reptérre a járatodhoz… Ha azonban szeretnéd még néhány extra nappal kibővíteni a tartózkodásod, csak jelezd nekünk, ebben is tudunk a segítségedre lenni!

16.nap. Hazaérkezés

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

A TÚRA TERVEZETT ÚRVONALA

RÉSZLETEK

 • Kis létszámú csoportok, kb. 13 motoros
 • A túra időtartama összesen 16 nap, ebből 13 napot töltünk motoron
 • A tervezett túra hossza: 3700 km.
 • A napi szakaszok hossza: 225 – 490 km.

 


A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA:

 • Német és/vagy angol nyelvű túravezetőt
 • Kísérő autót a csomagok számára
 • Csoportos transzfert a reptérről a hotelbe és a motorfelvételi pontra
 • Közepes minőségű kényelmes szállásokat kétágyas elhelyezéssel
 • Parkolási díjakat a hoteleknél
 • Reggeliket (nem mindenhol!)
 • USA on Wheels – Eagle Rider bérmotorokat
 • Korlátlan kilométer használatot
 • Tartalék motorkerékpárt
 • Alap felelősségbiztosítást
 • Nyeregtáska/oldaltáska ha szükséges
 • Biztonsági zárat
 • VIP check-in-t
 • Friss ásványvizet (a motoros napokon)

A RÉSZVÉTELI DÍJ NEM TARTALMAZZA:

 • Egyágyas elhelyezés igénylése esetén a felárat
 • Repjegyet/odautazás költségeit
 • ZERO-RISK önrész nélküli biztosítás (felelősségbiztosítás 1 millió euróig és az önrész megtérítése): 29€/nap
 • Lemondási biztosítás: az utazás árának 4,5%-a
 • Voucher az egyéb fix költségekre: üzemanyag, belépők, stb… Motorosnak 295€, utasnak 60€
 • Sisak és ruházat (biztonsági és higiénés okokból)
 • Beutazási engedélyeket az USA-ba (ESTA), Kanadába (ETA)
 • Egyéb személyes kiadásokat, költéseket: pl. étkezések, borravalók, opcionális programok költségei, stb…
Motorrad Auswahl
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

image_pdfimage_print