image_pdfimage_print

Bérleti feltételek az USA on Wheels & Eagle Ridernél motorbérlésekre és túrákra

Mire van szükség motorbérléshez?

 • 21 éves életkor betöltésére,
 • Érvényes ’A korlátlan’ kategóriás vezetői engedélyre, ami kéznél kell legyen,
 • Legalább 1 éves nagymotor vezetői gyakorlatra,
 • Érvényes hitelkártyára (VISA, MasterCard, AMEX).

A bérleti díjak tartalmazzák:

 • Korlátlan kilométer használatot
 • Alap felelősségbiztosítást
 • Felkészítési díjat és eligazítást
 • 24 órás bérleti ciklust
 • Transzfert a bázisra 7 mérföldes körzeten belül
 • Kölcsönsisakot (elérhetőség függvényében)
 • Biztonsági zárakat, nyeregtáskákat vagy bőröndöket
 • Forgalmi adót

Jogosítvány:

A motorbérléshez ’A korlátlan’ kategóriás motoros jogosítvány szükséges, legalább egy éves nagymotor vezetői gyakorlattal .

Motor átvételének időpontja:

Hétfő – vasárnap, 9 és 17 óra között, külön egyeztetés alapján azonban más időpontokban is lehetséges.

Motor leadásának időpontja:

Az előzetes megállapodás szerinti, és a bérleti szerződésben szereplő időpontban, hétfő – vasárnap, 9 és 17 óra között, melytől külön egyeztetés alapján eltérés lehetséges.

A bérleti díj számítása:

A bérleti idő 24 órás egységekben számítódik, így minden egyes megkezdett 24 óra egy napnak számít. A motorkerékpár késedelmes leadásának költsége, az eredeti megállapodáshoz képest, minden egyes megkezdett késedelmes órára 25 €.

Tájékoztatás:

Minden ügyfél, amikor átveszi a motorkerékpárt, kap egy rövid tájékoztatót a motorkerékpár kezeléséről, műszaki tudnivalóiról, karbantartásáról, a közúti biztonságról, stb…

Bőröndök tárolása:

A túra során nem szükséges bőröndöket lehetőség van a főhadiszálláson hagyni a túra idejére. Ez a szolgáltatás ingyenes, de felelősséget nem vállalunk a csomagokért.

Üzemanyag:

A motorokat tele tankkal adjuk át, így tele tankkal is kell azt visszahozni. Amennyiben a motor nem tele tankkal kerül leadásra, úgy 35 € díjat számolunk fel.

Bukósisak:

Biztonsági és higiénés okokból javasoljuk, hogy mindenki saját sisakot hozzon magával. A legtöbb helyen kötelező a sisak viselése, de biztonsági okokból mi ott is javasoljuk, ahol egyébként nem lenne kötelező.

Karbantartás:

Minden járművezetőnek kötelessége ellenőrizni az olajszintet minden tankoláskor! Ha műszaki hibát észlel, kérjük, azonnal értesítse a központot! A motorkerékpár átvétele során minden motorost tájékoztatunk, hogy sérülés, illetve kár esetén mi a teendő. A gondatlanságból, vagy a szükséges ellenőrzés elmulasztásából adódó károkért az ügyfélnek kell vállalni a felelősséget!

Alternatív motorkerékpár

A bérbeadó fenntartja a jogot, hogy alternatív (az eredeti foglalással egyenértékű vagy magasabb kategóriájú) járművet biztosítson az ügyfélnek, ha az eredetileg lefoglalt modell valamely okból nem áll rendelkezésre.

Letét:

A motorkerékpár átvételekor az ügyfél hitelkártyáján elhatárolásra kerül a letét összege, mely a motorkerékpár sértetlen visszaadásakor feloldásra kerül. Bár a feloldás engedélyezését azonnal továbbítjuk a bank felé, egyes bakoknál előfordul, hogy csak némi átfutási idő után szabadul fel ténylegesen az összeg.

Korlátozások:

A biztosítási feltételek megsértése esetén a biztosítási fedezet nem áll fenn, így minden okozott kárért teljes mértékben az ügyfél felel! Tilos a motorokkal letérni a műutakról, kavicsos úton, tengerparton és nem nyilvános utakon motorozni!

Mexikó: a bérbeadó írásbeli engedélye nélkül a motorok nem léphetnek be Mexikóba!

Death Valley figyelmeztetés: Nem ajánlott a Death Valleyben motorozni a nyári (június, július, augusztus) hónapokban!

Biztosítás:

Felelősségbiztosítás: A motorkerékpár-kölcsönzés alapesetben magában foglalja a minimális állami felelősségbiztosítást, hogy a bérlőt megvédje harmadik félnek okozott károk terhétől. Ebben azonban nincs benne a bérbe vevő által vezetett motorban keletkezett károk biztosítása.

A bérbe vevő által vezetett motorkerékpárban bekövetkező károkért, beleértve a lopást és a vandalizmust is, a bérbe vevő általában felelős. A károk fedezésére, a bérbe vevő védelmére, ZERO-Risk (nulla kockázat) biztosítás köthető.

Zero-Risk (nulla kockázat) biztosítás: a kiterjesztési határokat lásd az alábbi táblázatban.

A bérbe vevő mindig teljes felelősséggel tartozik az úgynevezett ’gondatlan károkért’, azaz a gondatlanságból (például a motorkerékpár eldőlése), a maximális sebesség túllépéséből, a tiltott területeken történő vezetésből, az alkoholfogyasztás vagy a kábítószer hatása alatt okozott károkért.

A biztosítási feltételek áttekintése:

Káresemény Kártérítési kötelezettség kiegészítő biztosítás nélkül Kártérítési kötelezettség ZERO-Risk biztosítással
Harmadik személynek okozott felelősségi kár Az Egyesült Államok törvényi előírása szerinti minimális felelősségi térítésig 1.000.000 € kárösszegig 0 €
A motorkerékpárban keletkezett kár A teljes javítási költség 0 €
Motorkerékpár ellopása A teljes motorkerékpár ára 0 €
Defektbiztosítás Nem tartalmazza Igen, (+ vontatás 100 $-ig)
Biztonsági letét 5000 € 750 €

ZERO-Risk (nulla kockázat): A 2500 dollár levonható összeget a biztosító utólag visszatéríti! Eljárás: sérülés esetén a következő pontokat kell betartani a helyszínen:

 • Azonnal ki kell hívni a rendőrséget és rendőrségi jegyzőkönyvet kell felvenni a káreseményről.
 • A bérbeadót is azonnal értesíteni kell a történtekről.
 • A jármű visszaérkezésekor sérülési jegyzőkönyvet kell készíteni az állomáson, és azt alá kell írni.
 • A biztosítónál be kell jelenteni a kárt és kérni kell a kárrendezést, amely azonban nyilvánvalóan már csak a bérbe vevő távozása után lehetséges.

A következő esetekben nem térít a biztosító:

 • A biztosítási és a bérleti feltételek figyelmen kívül hagyása következtében okozott kár esetén,
 • A nem megfelelően gondos kezelés okozta károk esetén,
 • Súlyos gondatlanság, ittas vezetés illetve gyógyszerek vagy drogok hatása alatti vezetés következtében keletkezett károk esetén,
 • Ha a jármű kulcsa elveszik vagy megsérül,
 • A baleset következtében megsérült, vagy a bérelt járműből ellopott, vagy elveszett magántulajdonban lévő tárgyakat,
 • Felmerülő kapcsolódó költségek, pl. szállodai költségek, telefon számlák, vontatás/szállítás 100 dollár feletti része, stb…
 • Olyan károk, amelyek nem tartoznak a bérbeadó gépjármű-biztosításához
image_pdfimage_print